Jag gillar att läsa

En ganska sorgsen bok men är samtidigt skriven med mycket humor. I skrivande stund så har jag inte läst färdigt den. Jag gillar boken.
 
 Så spännande och intressant att följa "kärlekens väg". Du får även uppleva Indien och Borås. Prata på lång "friarväg" men inte var det något hinder. Underbart!


Att vistas på Gotland är aldrig fel. Får jag dessutom göra det med Hervor och hennes väninna så är lyckan fullständig.En av mina absoluta favoritförfattare. Så roliga och trevliga böcker.


 "Endera dan. En roman om en fulfoting"
Tänk att skriva en bok och låta historien utgå från fula fötter. En helt ok bok. 21 dec-12Fler boktips: www.boktipset.se gratis inlogg. "Rosengädda nästa", en behaglig bok som är helt ok. En pojke 13 år, en ung kvinna 29 år och en dam 60 år träffas och vi får följa dem under några dagar/veckor en sommar. 21 dec-12


Kimberley Chang och hennes mor emigrerar från Hongkong till slummen i Brooklyn. Kimberley är en duktigt i elev i skola och efter skolan hjälper hon sin mamma i textilfabriken. Hon lever ett dubelliv då hon inte vill visa för någon vilken fattigdom och misär hon och hennes mamma lever i. Jag gillade boken jättemycket. Rekommenderar den!

En ungdomsbok väl värd att läsa. Här får du skratta när två världar möts. En svensk tonårsvärld ( där allt är pinsamt ) och en polsk kultur etc etc etc ... Inte hade jag tråkigt när jag läste boken.

 En uteliggare, en senil dement kvinna samt några andra personligheter. En händelserik berättelse som tål att läsas.

 Dessa böcker har jag lånat av Britt. Underbara böcker att bläddra i och njuta av bilder.


Mest faktaböcker i våra privata bokhyllor. I våra  ( 4 )bokhyllor råder ett hyfsat organiserat kaos. Om ingen flyttar på någon bok så vet vi ungerfär var vi har våra böcker.
 Skönlitterära böcker lånar vi, Mona, Jonas och Marcus, på biblioteket i Åmotfors, allra bästa biblioteksfilial som  finns.


På nedanstående länk finns mycket att läsa för den som önskar. Nu kommer du in till min sida på boktipset men du kan klicka dig vidare till hur mycket annat som helst som har med böcker att göra.
TIPS! Se till att du inte har bråttom, tiden går när man finner mycket intressant :-)


När jag hade läst ut denna bok kände jag en stor avundsjuka till Jonas som då hade den på sitt sängbord. Han hade allt det roliga kvar.
Fyra tanter i sina bästa år som ska iväg på en bussresa till Tyskland på julmarknad. Några tantar hade innan denna resa aldrig lämnat landet och heller inte bott på hotell. Deras gubbar ska vara hemma och vattna begonior etc etc
Läs och njut!

Karin Brunk Holmqvist tidigare utgivna böcker, alla lika trevliga att läsa. Innan jag läst " Kaffe med musik " var " Potensgivarna " min favorit men nu har den ramlat ner till en andra plats. 

Syskonkärlek och arv är inte alltid det lättaste.
Jag gillade boken jättemycket.
Finns viljan till försoning och viljan till lyhördhet och viljan till att förstå sin egen del i en konflikt, ja, då tror jag att det mesta går att lösa. Mina ord, inte författarens.

 "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" fick jag av min granne Anitha Sandström. Tack så jättemycket för den fina boken.
En bok om vänskap som är mycket trevlig läsning.
Jättebra!
I många år var "Solens dotter" min absoluta favorit, nu har jag många absoluta favoriter. Boken fick jag av Jonas i julklapp. Tack så jättemycket tomten!
I denna bok läser du om den kvinnliga egyptiska faraonen " Hatshepsut".
En jättebra bok om man gillar egyptisk historia.

En av mina favoritförfattare, Alexander McCall Smith. Denna bok handlar om Isabel Dalhousie från Filosofiska söndagsklubben. Jag måste medge att Alexanders böcker om Damernas detektivbyrå är ännu bättre i mitt tycke. Men jag ska ge filosofiska söndagsklubben en chans till. För första gången jag läste/försökte läsa Damernas detektivbyrå tyckte jag den var så korkad och tråkig så jag lämnade tillbaka den till biblioteket utan att ha läst klart. Senar, av någon anledning, lånade jag den igen och kunde då inte alls förstå varför jag inte avgudade boken första gången.

I skrivande stund dvs 30 april 2012, ligger denna bok på mitt sängbord och väntar på att bli läst.

Mark Levengood, en underbar person i mitt tycke. Jag gillar att lyssna till hans sommarprogram. När jag läser hans böcker så hör jag hans underbara finlandsvenska i mina öron och jag blir så glad över hans skrivna/berättande ord.

Storfavorit!
Hur många tidningar och böcker har inte jag och Marcus tillsammans läst genom åren. Jättemånga! Bamse, Skalman, Lille Skutt, Vargen och alla andra i boken har så mycket att berätta och lära ut.

En ungdomsbok som handlar om Sofia. Sofia som trampar på en mina och överlever vilket inte hennes syster gjorde. Sofia finns i verkligheten i landet Mocambique. En jättebra bok som berör!

"Fröken Europa", en jättetrevlig bok som jag ofta använder som högläsningsbok när eleverna i skolan ska lära sig Europas geografi. En annorlunda "Nils Holgersson" där eleverna gör resor till olika länder och tidsepoker. De allra flesta elever har gillat att lyssna till berättelserna som även har blivit underlag till diskussioner i ämnen som geografi, samhällskunskap, historia och religion. Boken fick jag i gåva av en studiekamrat från högskolan i Karlstad, Christina Raaman. Tack Christina!

Jag har i skrivande stund inte läst denna bok som  är nummer 3 i serien om Alex. Jag läser/har läst " Alex Dogboy" för flera klasser som har gillat boken jättemycket. Alex bor i Honduras och blir lämnad av sina föräldrar som flyttar till USA. Han ska bo hos sin moster men väljer att fly där ifrån för att leva som gatubarn. En bok som berör. Jättebra! 

Tomtar ( och troll ) underbara väsen som jag bara vill ska existerar i verkliga livet. Kyrktomten, skeppstomten, ladugårdstomten m.fl är ju så gott som utrotade pga av ändrade levene bland oss människor. Men jag har min gamla skafferitomte i skafferiet för att inga råttor ska nalla av maten och han har gjort ett bra jobb. Vi har aldrig haft råttor i skafferiet. Tack mormor för den tomten.  Så underskatta inte den lille tomtegubben, finns tillfällen så kan han återuppstå och göra gott :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar