måndag 4 mars 2013

Hötorget, Kulturhuset, Solvalla onsdag 27 feb 2013


Hötorget, fyllt av färger ...




Påsk närmar sig ... 

Utsikten från hotellets frukostrum. 
Vilken god hotellfrukost, enligt reklamen, sammansatt av svenska kocklandslaget.  Hotellfrukostar, då har inte ens jag problem med att äta på morgonen.
Konserthuset så blått och fint i bakgrunden.
 Så gott! Premiäräter jordgubbar vad det gäller år 2013. Smakade gott där de var mogna :-)

Kulturhuset med utsikt

 Varning utfärdas vid kulturhusets barnavdelning
  
Den kända, intressanta, spännande och beryktade Plattan. 
Poliser var ständigt närvarande då affärerna höll öppet. Åhlenshuset i vänstra hörnet.

Längre bort i bild, det blå konserthuset vid Hötorget.

Kan denna byggnad heta/vara en av "Hötorgsskraporna" ?

Kissnödig på Kulturhuset.
Lång kö vid en toa på våning 5. Ingen kö vid annan toa på våning 3. Kan anledningen vara att vid den sistnämnda toan så skulle man betala med hjälp av telefon. Det blev inget toabesök, trots flera försök att aktivera/beställa kod via mobil. Min telefon var inte ordning för detta. Vi gav upp, satte oss i en taxi och åkte till Solvalla. Toabesök var det första vi tog oss an när vi kom dit.

Solvalla
 Jag vill påstå att vi satt perfekt, precis vid målgången. Men några lopp mot slutet förstod jag att målgången var ytterligare några meter bort. Inte konstigt att jag inte var helt överens vad det gällde resultaten hela tiden. Jag såg ju tydligt ... men jämförde med fel "målstolpe".

Inte är det lätt att vinna pengar på vinnande häst, de är inte alls att lita på i det fallet. De sprang i alla fall åt samma håll hela tiden men de sprang absolut inte i rätt ordning. 
Undrar om de alltid springer moturs och varför? Springer de lika fort medurs?
 
Ja, inte vann jag något. Men det var ändå trevligt och middagen jag åt, torsk, smakade underbart. Avrundade middagen med dessert och baileys, vilket inte  heller var fel. 
Men man ska inte vara pratsjuk på trav då de som är riktigt intresserade måste tänka och klura så mycket och då finns inte tid till så mycket prat. OBS! Det är mina "nitlotter" som ligger till höger om vinglaset.

Ja då var vår onsdagsupplevelse i Stockholm slut för nu. Men vi hann med en liten krogrunda runt Hötorget innan läggdags.

Jag gillar allt Stockholm jag

/ Mona

P.S Än har vi bara varit inne i 2 affärer, Bild och Bok på Drottninggatan ( där var en mycket bra bokrea ) och Akademibokhandeln. Vi har ingen lust att springa i affärer, det finns ju så mycket annat att titta på. D.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar