söndag 1 mars 2020

Fruktansvärt, rörigt effektiv kl 9.30 - 14.00, torsdag, 27 februari 2020

God morgon!

Nu börjar jag torsdagen ...

Släpper in katten 🐈

Tänker baka bullar idag. Öppnar kylen och börjar analysera färskheten hos mina jästpaket. Jo då, jag har några som håller datum och några som är riktigt gamla. Det händer ofta när jag är på konsum att jag får lust att baka vilket då leder till att jag köper jäst. Det händer lika ofta att baklusten har gått över när jag kommer hem av den anledningen har jag nästan aldrig hembakade bullar.

Nej, nu är det dags för morgontoaletten innan bullbaket.  När jag ändå är i badrummet passar jag på att städa toastol och handfat. Då är det gjort.

Visst ja, jag har plockat två stenar som minne från två aktiviteter detta sportlov. En sten från Bomstabadet  i Karlstad och en från Asksjöns strandkant i Skillingmark på min och Kerstins påbörjade pilgrimspromenad. Bäst att jag skriver på stenarna så jag håller isär vilken som är vilken, mycket viktigt 😉

Skyndar mig att sätta igång en tvättmaskin, det är snabbt gjort.

Dags att få på mig alla kläder.

När jag nu ändå är i tvättrummet där vi har våra garderober så passar jag på att plocka fram allt som ska styrkas. Jag placerar hela strykhögen, strykbräda och strykjärn framför tv:n. Det är mycket lättare att börja stryka om allt är framplockat.


Jag passerar köket när jag ska ställa ordning för att stryka. Lika bra att fylla i diskvatten så är det på gång också och på samma väg plockar jag då äntligen fram ingredienserna till bulldegen.

Tillbaka till badrum. Fixar håret och lite smink. Ser lite fräschare ut, tycker jag i alla fall själv.


Nu sätter jag bulldegen. Diskar lite medan smöret smälter. Degen färdig och ska då jäsa.


Diskar färdigt för just nu.
 


Jag hinner nog förbereda för att måla golvet in mot tvättstuga och badrum. Jag bestämmer mig för att jag hinner måla golvet också, det är snabbt gjort. Klart!


Dags att baka ut bullarna.

Grannen tittar inom och pappa ringer. Jag är inte riktigt i fas för att vara social, så snart är jag ensam igen.

Bullarna gräddas. När jag har en bullplåt inne i ugnen kommer ett bud med ytterdörren som vi har beställt. Han vill ha hjälp att bära dörren. Visst ska jag hjälpa dig bära dörren men vänta någon minut annars bränner jag bullarna. Jag glömmer skicka med honom en bullpåse.

Soporna ska ut. det står tre gubbar och pratar ute vid våra grindstolpar. Jag hämtar lite nybakade bullar till dem, vilket uppskattas. Kul!

Ut med sängkläderna på vädring och skakar av övervåningens enda matta.

Kör snabbt över det mesta av stugans "synliga" golv med dammsugaren. Jag gillar inte att dammsuga så jag är alltid mycket nöjd när det är avklarat. Pust!



Svara på sms.

Målar den fläcken jag lämnade omålad tidigare. Fläcken lämnades tidigare omålad för att jag skulle kunna ta mig till badrummet vid eventuella nödvändiga behov.

Hänger tvätten. Klockan är 12.15. Jag håller min tidsplan, än.

Jag har alldeles glömt att äta så nu är det dags för frukost/lunch.

Kl 13.55 har jag avlägsnat den ostrukna strykhögen. Tänk att det går så lätt att stryka när man har tv:n som sällskap. Jag höll tiden! Kl 14 skulle jag vara färdig med dagen hushållssysslor och jag lyckades.

Pust!

Jag är så nöjd med mig själv. Vore jag lite mer effektiv veckans/månadens/årets andra dagar så skulle jag inte behöva göra så mycket på en gång. Det är mina val så jag ska inte gnälla. Jag är näst intill helt omöjlig att få igång, men när jag har bestämt mig för att göra något är jag hur effektiv som helst.

Idén till att skriva om mitt röriga beteende när det gäller att göra allt samtidigt fick jag när jag lyssnade till Miriam Bryants Sommarprat från 2 augusti 2017. Jag kände väl igen mig  till viss del i hennes berättelse.  Jag är ganska säker på att vi är fler, framför allt kvinnor, som har samma beteende.

Bjuder in grannarna på nybakade bullar och kaffe.

På eftermiddagen/kvällen fikar jag, Camilla och Siw hos Nora.


/ Mona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar