söndag 16 maj 2021

Älgafallet, elgfossen 12 maj 2021

Stopp 3 på min och Kerstin väg till Strömstad. Det tar en del tid för oss att komma fram till Strömstad, det finns ju så mycket trevligheter att se efter vägen. 

Älgafallet (norska: Elgåfossen) är ett vattenfall som ligger i Tanums och Haldens kommuner och utgör gräns mellan Sverige och Norge . Vattenfallet är Bohusläns och Östfolds högsta oreglerade vattenfall med sina 46 meters fallhöjd. (Källa: Wikipedia)

Fallet ligger vid väg 165 på svenska sidan och väg 22 på norska sidan. Vi valde att åka upp till fallets övre del eller rättare sagt vi råkade hamna där.  En liten "omväg" på någon km men det gjorde absolut ingenting. Vi kom från Bengtsforshållet.

Den röda ringen visar var fallet är.

Vägen brukar också kallas den Blå Gröna Vägen och är en vacker väg som går från Dingle i Bohuslän utefter Bullaresjöarna, för att sedan på norska sidan följa Idefjorden fram till Halden. Den är inte så mycket längre att köra än E6 och kan vara ett trevligt alternativ. Rekommenderas för den som tar sig fram på motorcykel. ( Källa: https://www.grenseavisen.com/fruset-vattenfall-algafallet-och-bla-grona-vagen/ )


Där försvinner vattnet över kanten. 







Där nere finns också en bro.

Två glada damer på tur.

Vad är detta för mystiskt väsen som står vi kanten till fallet? Ett norskt förstenat troll kanske. Man vet aldrig vad naturen bjuder för spännande och det är ju så häftigt.


Om du vill läsa mer om denna trevlig plats: 

https://www.grenseavisen.com/fruset-vattenfall-algafallet-och-bla-grona-vagen/

Älgafallet – Wikipedia 

Tack för att du hälsade på!

/ Mona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar