söndag 30 oktober 2011

Pumpeftermiddag på Stockebo hos Camilla


Här ska tillverkas Halloweenpumpor!

Ja, då har jag "fallit" för det amerikaniserade Halloween-firandet. Men det gäller endast pumpatillverkning :-)
Ok, Marcus har i några år deltagit i "Bus elle Godis", men inget pumpa-monster har funnits på Skog, förrän i dag 30 oktober 2011.

Nu ska jag (och Siw) tillverka vår första Halloween-pumpor. Till vår hjälp har vi min lillasyster Camilla. Vi träffas på Stockebo i Vittensten precis när solen tittar fram denna eftermiddag. Innan har dagen varit hyfsat gråmulen.

Här är jag, mera klädd för påskstök än det mera närliggande julstöket
Men vad ska jag göra, döda pumporna? Ser ju så ut på "knivhanteringen".


  Camilla fördelar pumporna. Vem vill ha den största? Den blir min.

 Skär av "hatten" och gröp ur pumpaköttet. Lättast att använda händerna, men naturligtvis kan redskap användas om ni inte vill kladda ner er. Vill ni tar ni hand om kärnorna och rostar dem. Camilla är en duktiga Halloweenpumpainstruktör.

 Hjälp, min skadade axel säger att jag inte orkar skära av "hatten" själv.

 Siw är så lycklig över att få göra en alldeles egen pumpa. Troligtvis kommer snart hennes barnbarn ( Linnea och Filippa ) att få hjälpa mormor göra flera.

 Som ni ser så är söndagen 30 oktober en varm dag. Vi hade det jättetrevligt, men det har ju alltid vi tre när vi träffas.

Jag och Camilla blev snabbt färdiga med våra monster. Siw lade ner mycket mer arbete och tid på sitt monster som blev mycket fint med rejält ojämna och vassa monstertänder. Tyvärr så tappade monstret en tand när Siw slant med kniven, men vad gjorde väl det.

 Här står de tre pumpamonstren och ett litet paprikamonster.

 Mitt monster har fått plats på Skog.

 Marcus får två paprikor och gör sina egna paprikamonster.

Ja, det var vår eftermiddag hos Camilla.
Tack till Camilla för inbjudan, all hjälp, varm smörgåstårta, Tessans hemgjorda äppelmust, glögg och Irish Coffee.

/Mona

2 kommentarer:

  1. Hej
    Trevligt ni hade det vid eran pumptillverkning, men att ni vågade ta en Irish Coffee efter att ha hört min historia, det kallar jag tuffa brudar
    kram dagmammma

    SvaraRadera
  2. Tänkte inte på faran med Irish coffeen. Men Camilla bar ut den till oss, så någon egentlig fara för mig och Siw var det ju aldrig. Men Camilla tog ju en rejäl risk. Men nu gick allt bra, som tur var.Kram till dig också

    SvaraRadera